Saturday, November 20, 2010

Cheshire Cat Costume Homemade

WINE WITH THE KITCHEN PUNTODIVINO in Viareggio (LU): AN EVENING DEDICATA A DEI GRANDI VINI FRIULANI.

Friday, September 12, 2010, to 'Enoteca Kitchen with "The Puntodivino"
of Viareggio in Province of Lucca , I attended a very pleasant evening dedicated to Wine of three beautiful reality Vitivinicole of Friuli Venezia Giulia .
Companies in tasting were: "The Hornbeam " "Ronco dei Tassi" and "Anzelini. The
Puntodivino
is a place I mentioned several times (you can find in ' Archive of this Blog more information), you just remember to Michelin Bib Gourmand is , Local with the best value for money, of Viareggio, and that its owner, Stefano Niccoli (con me e i Produttori presenti, nelle prime due foto sotto), oltre ad essere un grande Sommelier A.I.S., uno dei primi della Versilia, è anche uno straordinario, appassionato ed esperto scopritore di preziose realtà vinicole.
A Stefano , che considero un fratello , e a tutta la sua bella Famiglia , sono legato da un particolare affetto da moltissimi anni.
L’Azienda Il Carpino è ubicata in Località Borgo del Carpino , tra Oslavia e San Floriano del Collio , proprio sul confine con la Slovenia , una zona molto bella, in collina, da cui si gode un bellissimo panorama anche della Città di Gorizia . Una estensione di 15 ettari, curati amorevolmente da Franco Sosol , da sua moglie, la gentilissima Anna , e dai figli Naike e Manuel .
L’Azienda Ronco dei Tassi , si trova nel cuore del Collio Goriziano nel Comune di Cormons , prende il nome da Ronco , che indica il particolare terrazzamento dei vigneti, e dai Tassi (mammiferi notturni della famiglia dei Mustelidi) that sometimes roam the vineyards where the grapes are ripe and sweeter. The property is of Family Coser : Fabio , dear Daniela , his wife, and sons Matthew and Henry . Fabio is a talented and famous Winemaker that, apart from making good his Wine, also follows, as a consultant, other major companies the area.
The Farm Anzelini Gianluca , Location Plessiva , Cormons , was born a few years ago, ma è già nota per la sua produzione di qualità, Gianluca è un giovane e talentuoso produttore che gestisce la sua piccola, ma bella realtà vitivinicola, con l’aiuto dei genitori, Ettore e Maria .
Potete trovare altre informazioni, su tutti loro, e tutti i Vini che producono, cliccando sui Link dei rispettivi Siti , in fondo a questo articolo.
Ma torniamo alla serata . Erano presenti dei cari amici, che ho rivisto con grande piacere: per “Il Carpino”, Anna e Franco Sosol (prima photo below), and, "Ronco dei Tassi, Enrico Coser (second photo below), but unfortunately, due to a small family mishap at the last moment could not come Gianluca Anzelini . were served :
- Appetizer: "Triptych" (Fillet of Turbot with basil sauce, shrimp with caponata vegetables, potatoes and anchovies on a bed of Valeriana). Coupled with
"Vigna Runco 2009," 12.5% \u200b\u200bVol, Ribolla Gialla Collio DOC, The Company Carpino.
- First : Squid (a type pasta rings similar to paccheri ½), with brown Mare (Arselline, calamari, shrimp and mullet);
on this scale were served three wines, two of the company Ronco Dei Tassi, "Malvasia 2009 ", 14.5% Vol, and " Friulano 2009 " (Tocai) 13.5% Vol, and " Pinot Blanc 2009, Vol 14% of Anzelini, all three DOC Collio.
- Second Pig milk Garfagnana (soft, tasty and cooked to perfection) with roast potatoes.
The combination with this dish, it seemed on paper risky, "Vis Uvae 2007", 14% Vol, Pinot Grigio Il Carpino Auburn, IGT Venezia Giulia, in fact, thanks to the quality of wine, in which he felt strongly, as announced by name, "the Strength Grape " and skill in choosing the Patron Stefano Niccoli , that was more spot on.
- Dessert: Chocolate Soufflé . Dinner
excellent, good pairings, wines, all really good, you feel that are made with "heart" , and exceptional value for money.
Throughout the evening, Franco Sosol and Enrico Coser , entertained, interested in the fifty guests present, describing their passion with Territories, the Vineyards, the wines and methods of production .
Regarding Anzelini the Wine was presented by Stefano Niccoli .
When the evenings are organized in the proper manner, invited the wine estates are very good and the food is so good, we can only hope to belittling.
Wine with Cuisine Puntodivino
Via Giuseppe Mazzini, 229
Viareggio (Lucca) 31 046 0584 Tel

www.ilpuntodivino.it
www.ilcarpino.com
www.roncodeitassi.it
www.anzelin.it





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